• Home
  • Nieuws
  • SKC stagiairs leveren bijdragen aan innovatieve data-oplossingen

SKC stagiairs leveren bijdragen aan innovatieve data-oplossingen

UCR-studenten

Deze zomer hebben Guusje en Lina, studenten aan UCR, bijgedragen aan een geautomatiseerd systeem voor het analyseren van cocaïne-inbeslagnames. Dit systeem stelt ons in staat om trends sneller en nauwkeuriger te volgen. Ontdek hoe hun onderzoek en de samenwerking met UCR waardevolle verbeteringen hebben opgeleverd en bijdragen aan de doelen van SKC.

Begin deze zomer zijn Guusje en Lina hun stage begonnen bij het SKC. Beide studenten volgen hun opleiding aan University College Roosevelt (UCR) in Middelburg, waar ze zich specialiseren in psychologie, economie, literatuur en data science. Tijdens hun stage van twee maanden versterkten zij het team van de data scientists. Zij formuleerde de opdracht voor hen.

De opdracht

De opdracht was als volgt: ontwikkel een geautomatiseerde methode om hoeveelheden uit artikelen te extraheren. Het project richtte zich specifiek op het onderwerp van cocaïne-inbeslagnames, waarvoor een algoritme werd ontworpen. Voor de data scientists was het vooral interessant om een systeem te ontwikkelen dat getallen uit de artikelen kan halen om zo automatisch de inbeslagnames van verschillende landen te vergelijken. Daarnaast was er ook de uitdaging om landen uit de artikelen te identificeren en deze visueel op een kaart weer te geven. Een dergelijk systeem kan helpen om snel te schakelen en verschuivingen vroegtijdig op te merken.

Een unieke samenwerking

Guusje en Lina werkten nauw samen tijdens hun stage bij het SKC volgens een specifieke rolverdeling. Guusje startte met het analyseren van artikelen en het categoriseren van de inhoud op basis van relevante onderwerpen voor het algoritme. Vervolgens gebruikte Lina de gestructureerde data van Guusje om de zinsopbouw te analyseren en waarden met bijbehorende eenheden en context uit de teksten te extraheren. Na Lina’s analyses voerde Guusje een controle uit om de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de resultaten te waarborgen.

Op woensdag 28 augustus deelde de stagiaires hun bevindingen met collega’s van het SKC en hun twee professoren, Jason Dinse en Marcin Sklad. Hoewel het SKC al eerder samenwerkte met de UCR, was dit de eerste keer dat twee stagiairs gezamenlijk aan één opdracht werkten. Deze samenwerking, die onderzoek en monitoring samenbrengt, weerspiegelt onze werkmethode bij het SKC en toont aan dat deze aanpak ons ondersteunt bij het bereiken van onze doelen. Voor de studenten was het bovendien waardevol om elkaar als sparringpartners te gebruiken tijdens hun stage.

Bedankt!

Stagiairs zijn een essentieel onderdeel van het SKC, omdat hun frisse perspectieven aanzienlijk bijdragen aan de dynamiek en groei van onze organisatie. Samenwerkingen zoals die met UCR stellen ons in staat om nieuw talent te ontdekken, innovatieve ideeën te verkennen en onze interne processen te versterken. Deze partnerschappen helpen ons niet alleen onze kennis te verbreden, maar ook de ontwikkeling van toekomstige professionals te ondersteunen. Guusje’s stage is nu afgerond, terwijl Lina nog een maand langer blijft om het onderzoek verder uit te werken. Namens de hele organisatie danken wij Guusje en Lina hartelijk voor hun waardevolle inzet.

SKC stage UCR