• Home
  • Nieuws
  • SKC helpt mee in onderzoek naar crimineel bedrijfsmodel in Port of Rotterdam

SKC helpt mee in onderzoek naar crimineel bedrijfsmodel in Port of Rotterdam

De Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek, kortweg NWO, heeft ruim 3 miljoen euro op tafel gelegd om onderzoek te doen naar het criminele bedrijfsmodel in de Mainport van Rotterdam. Het onderzoek, vanuit het project FORT-PORT (Focusing On the Right Things in the Port of Rotterdam) moet er mede voor zorgen om de handel in cocaïne, mensensmokkel en corruptie in en rondom de Rotterdamse haven een halt toe te roepen.

Samenwerking bedrijfsleven, wetenschap en overheid

In het project werkt het bedrijfsleven samen met wetenschappers en de overheid. Ook dragen verschillende publieke en private partners in het onderzoeksconsortium ook nog ruim een half miljoen euro bij aan het project.

Waterbedeffect

Het Strategisch KennisCentrum Ondermijnende Criminaliteit is een van de partners. Zij gaat helpen door haar internationale dreigingsbeelden in te brengen maar ook de expertise vanuit haar (inter)nationale netwerk. Daarnaast zal het SKC het zogeheten ‘waterbedeffect’ tussen de Europese havens van Rotterdam, Antwerpen, Le Havre, Hamburg en de haven van Cadiz in Spanje onder de loep nemen

Lees verder